Fysio-Line

Praktijk voor (sport)massage, medical taping, sportzorg, blessurepreventie en beauty

Fysio-Line Hooikoortstraject

Hooikoorts
Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen.

Bron: FysioTape

Fysio-Line Hooikoortstraject
In 2016 is Fysio-Line begonnen met het speciale MTC Hooikoortstraject. Hierbij worden patiënten 3 keer getaped. De resultaten waren zeer goed. Bij veel patiënten waren de klachten sterk verminderd en bij sommige is bereikt dat ze het gehele seizoen klachtenvrij zijn doorgekomen. Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden.
De behandeling is ook geschikt voor kinderen.
Wilt u mee doen?
Het MTC Hooikoortstraject bestaat uit 3 behandelingen. Vooraf vindt er een intake plaats en het vervolg van de behandeling wordt bijgehouden. Het is van belang zo vroeg mogelijk te beginnen met de behandeling. Graag voor het hooikoortsseizoen. Het is voor ieder persoon anders, ligt er aan van welke pollen je last hebt.
De patiënten die vorig jaar hebben deelgenomen aan het traject krijgen dit jaar opnieuw een uitnodiging.


De kosten voor het traject zijn in totaal 35 euro.