Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap gebeurt er in een relatief korte periode veel in je lichaam.
De hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden. De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van uzelf en uw kind. Het zorgt ervoor dat de ademhaling dieper wordt en uw hoofd even helemaal tot rust komt. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden.

Zwangerschapsmassagetafel
Al sinds 2013 kun je bij ons terecht voor een zwangerschapsmassage. Hierbij maken we gebruik van het zwangerschapskussen. Deze wordt gevuld met warm water en hierop ligt de zwangere vrouw op de rug.
Al vele keren hoorden we: “ik wou dat ik weer eens heerlijk op mijn buik kon liggen”.
Vooral de laatste maanden is lekker slapen soms best moeilijk.
Ook omdat je dus niet meer lekker op je buik kan liggen.
Daar hebben we dus iets mee gedaan. Vanaf nu hebben we een zwangerschapsmassagetafel. Deze heeft een uitsparing voor de buik en borsten. Je kunt dus heerlijk genieten van een ontspannende massage.

Warmwaterkussen
Fysio-Line biedt u dus ook de mogelijkheid om te genieten van een Hydrowave massage. Het woord hydro, wat water betekent, geeft aan dat de massage op een warmwater kussen gegeven wordt. Het lichaam wordt als het ware gedragen op het water. Dit wordt gecombineerd met zachte massage technieken. Door gebruik te maken van het warmwater kussen kunt u gedurende de gehele behandeling heerlijk op de rug blijven liggen en zal de rug in deze houding gemasseerd worden.
Het is verstandig om extra ondergoed mee te nemen. Dit omdat er met een ruime hoeveelheid olie gemasseerd wordt. 
  
Wanneer mag je een zwangerschapsmassage
Een massage is af te raden bij: een zwangerschap na eerdere miskramen, hartklachten, infectieziekten, bloedingen, verhoging of koorts, ernstige spataderen en trombose. Heb je twijfels of zwangerschapsmassage voor jou geschikt is, overleg dan altijd eerst met je arts of verloskundige. De massage is geschikt vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling.
In elke fase van de zwangerschap heeft massage een ander effect. In het tweede trimester van de zwangerschap verlicht de massage klachten als rugpijn en beenkramp en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit. In de laatste drie maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.


Postnatale massage
Een postnatale massage is een voortreffelijke manier om jezelf te verwennen.
Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Bovendien vragen de zorg en de verantwoording voor je baby, alle sociale veranderingen en lichamelijke inspanningen veel van je. Het is belangrijk om in deze tijd extra goed voor jezelf te zorgen en met name ook wat tijd voor jezelf te claimen. Vanaf 4 weken na de bevalling kun je weer genieten van een postnatale massage. Bij een keizersnee vanaf 6 weken.

Stuur je ons een geboortekaartje?? Krijg je 10% korting op de volgende massage