Zwangerschapsmassage - Lekker weer even op je buik liggen...

Tijdens de zwangerschap gebeurt er in een relatief korte periode veel in je lichaam.
De hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden. De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van uzelf en uw kind. Het zorgt ervoor dat de ademhaling dieper wordt en uw hoofd even helemaal tot rust komt. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden.
 

Onze speciale behandeltafel
Een zwangerschapsmassage is voor elke moeder een ware traktatie. Weer heerlijk op je buik liggen op onze speciale behandeltafel met een buik en borstuitsparing maakt deze massage tot een aangename ervaring. Met de warme olie is het puur genieten voor de (aanstaande) moeder.

Tijdens je zwangerschap zal het lichaam door de hormonale veranderingen soms voor onaangename momenten en zwangerschapskwaaltjes zorgen. Om dit tegen te gaan kan een massage je uitkomst bieden.

Denk aan:

 • vermoeidheidsklachten

 • stemmingswisselingen

 • ochtendmisselijkheid
 • vasthouden van vocht
 • stress en slapeloosheid
 • slechte bloedcirculatie
 • pijn en stijfheid in rug, nek schouders
 • onderrug en bekkenklachten
 • depressieve gevoelen

Het is wetenschappelijk bewezen dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op zwangere vrouwen.
Enkele voorbeelden zijn:

 • Je houdt minder vocht vast
 • Het ontlast de belaste spieren
 • Vermindering, verlichting of verdwijnen van pijnklachten
 • Ontspanning
 • Minder vermoeid gevoel
 • Vermindering van het stresshormoon Cortisol
 • Minder kans op een vroeggeboorte

Warmwaterkussen
Fysio-Line biedt u dus ook de mogelijkheid om te genieten van een Hydrowave massage. Het woord hydro, wat water betekent, geeft aan dat de massage op een warmwater kussen gegeven wordt. Het lichaam wordt als het ware gedragen op het water. Dit wordt gecombineerd met zachte massage technieken. Door gebruik te maken van het warmwater kussen kunt u gedurende de gehele behandeling heerlijk op de rug blijven liggen en zal de rug in deze houding gemasseerd worden.
Het is verstandig om extra ondergoed mee te nemen. Dit omdat er met een ruime hoeveelheid olie gemasseerd wordt. 
  
Wanneer mag je een zwangerschapsmassage
Vanaf de 12e week van de zwangerschap mag je gemasseerd worden tot het moment dat de bevalling begint, mits er geen complicaties zijn. Voor de veiligheid houden we de 12 weken grens in het eerste trimester aan om zeker te weten dat de embryo niet meer kwetsbaar is. Andere contra-indicaties zijn: Bloedingen, koorts, infecties van de huid, spataderen en bloedstolselvorming in de bloedvaten (trombose). Mocht je ergens over twijfelen, overleg dan eerst met je verloskundige of arts. In elke fase van de zwangerschap heeft massage een ander effect. In het tweede trimester van de zwangerschap verlicht de massage klachten als rugpijn en beenkramp en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit. In de laatste drie maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Voetreflexmassage als voorbereiding op de bevalling
ls voorbereiding op de bevalling wordt de voetreflexmassage aanbevolen. Met acupressuur en drukpunten kan dit de aanstaande moeder helpen om de weeën in de laatste fase op te wekken en de bevalling te veraangenamen.

Postnatale massage
Een postnatale massage is een voortreffelijke manier om jezelf te verwennen.
Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Bovendien vragen de zorg en de verantwoording voor je baby, alle sociale veranderingen en lichamelijke inspanningen veel van je. Het is belangrijk om in deze tijd extra goed voor jezelf te zorgen en met name ook wat tijd voor jezelf te claimen. Vanaf 4 weken na de bevalling kun je weer genieten van een postnatale massage. Bij een keizersnee vanaf 6 weken.

Stuur je ons een geboortekaartje?? Krijg je 10% korting op de volgende massage