Triggerpoint therapie

Triggerpoints, oftewel oftewel kleine contracties in de spieren, spierknopen dus.
Er komen steeds meer aanwijzingen dat de meest veel voorkomende pijnen en pijntjes - naast vele andere wonderlijke klachten - feitelijk worden veroorzaakt door triggerpoints. Het is bekend dat triggerpoints de oorzaak zijn van pijn in het hoofd, nek en kaak, onderrug, het carpaal tunnelsyndroom, en vele soorten gewrichtspijn die onterecht worden toegeschreven aan artritis, tendinitis, bursitis, of letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook symptomen als oorpijn, duizeligheid,misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen en een tennisarm.

De problemen die triggerpoints veroorzaken kunnen verrassend eenvoudig te verhelpen zijn. Bij triggerpointtherapie worden aan de hand van de patronen van de afgeleide pijn de bijbehorende triggerpoints opgespoord en behandeld met massagetechnieken. De behandeling richt zich op de massage van het triggerpoint. Het spoelt het weefsel schoon en helpt het triggerpoint weer los te komen.
Door direct op de triggerpoints te werken, is massage de veiligste, meest natuurlijke en meest effectieve vorm van pijntherapie.

De therapie bestaat uit:

Intake en anamnese

5 behandelingen van circa 25 minuten

Oefeningen voor thuis

TP- bal voor thuis