Sportmassage

Deze massage richt zich vooral op het bewegingsapparaat. Hierbij worden spieren los gemasseerd om zodoende een betere circulatie in de bloed- en lymfevaten te verkrijgen. De handgrepen bij sportmassage worden in een hoog tempo uitgevoerd.

Sportmassage wordt gegeven als voorbereiding op een (sport)activiteit, met als doel de spieren klaar te maken voor de inspanning.
De bedoeling is preventief te werk te gaan. Wanneer u beginnende lichamelijke klachten hebt door overbelasting van de spieren bij het uitoefenen van een sport, of "vastzit" door andere oorzaken bijvoorbeeld door juist te weinig beweging, is deze massage erg op zijn plaats.

Daarnaast kan een sportmassage ook herstelbevorderend zijn. Het belangrijkste effect is de afname van spierspanning (tonus). Hierdoor zal de doorbloeding toenemen, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en bouwstoffen worden aangevoerd. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden.

Voor de fanatieke sporter:
Trainen en presteren zijn voortdurend een belasting voor het lichaam. Om optimaal te kunnen presteren is het daarom aan te raden deze massage regelmatig te herhalen. Een eenmalige sportmassage kan heel prettig zijn, maar heeft slechts een beperkt effect. Afhankelijk van de mogelijkheden is het aan te raden om je minimaal één keer per twee weken te laten masseren.