Fysio-Line Hooikoortstraject

Hooikoorts
Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antist

offen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen.


Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?

Fysio-Line heeft sinds 2016 ervaring met het speciale MTC Hooikoortstraject. Hierbij worden patiënten 3 keer getaped. De resultaten daarvan zijn zeer goed. Bij veel patiënten zijn de klachten sterk verminderd en bij sommige is bereikt dat ze het gehele seizoen klachtenvrij zijn doorgekomen.

Bij medical taping wordt tape met een specifieke techniek op de juiste plekken van de huid op de rug a

angebracht. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed. Hiermee bereik je ook de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen en bronchiën. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om hun hooikoortsklachten te verminderen. De tape bevat geen medicatie. Het voordeel van medical taping is ook dat er gedurende meerdere dagen een 24-uurs behandeling plaatsvindt.

Hooikoorts tapen bij kinderen

Ook bij kinderen met hooikoortsklachten is deze behandeling met medical tape zeker de moeite waard om toe te passen.

Het huidgebied waarover wordt getapet heeft een segmentale relatie met de longen.
Na één behandeling is vaak al verbetering merkbaar. Deze vorm van behandeling tegen hooikoortsklachten is fijn omdat er meestal geen medicijnen meer gebruikt hoeven te worden. Deze medicatie maakt vaak slaperig. Het fijne is dat je met de tape gewoon in bad kan of lekker kunt gaan zwemmen. We hebben de tape is diverse leuke kleurtjes en motieven.


Wilt u mee doen?

Het MTC Hooikoortstraject bestaat uit 3 behandelingen. Vooraf vindt er een intake plaats en het vervolg van de behandeling wordt bijgehouden. Het is van belang zo vroeg mogelijk te beginnen met de behandeling. Graag voor het hooikoortsseizoen. Het is voor ieder persoon anders, het ligt er aan van welke pollen je last hebt.

Zelf leren tapen tegen hooikoorts?

Wilt u zelf leren tapen tegen hooikoorts, dan kunt u dit aangeven.
Na een duidelijke praktische instructie en een papieren naslagwerk, kunt u zelf de tape toepassen.
De rollen zijn verkrijgbaar bij Fysio-Line.
Vraag naar de mogelijkheden.