Geschiedenis

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

In 1998 introduceerde FysioTape BV de Japanse behandelingsmethode Kinesio Taping in Europa. Een van de oprichters van FysioTape was Alfred Nijhuis (ex-profvoetballer bij MSV Duisburg, Urawa Red Diamonds-Japan en Borussia Dortmund). Tijdens zijn voetbalcarrière in Japan had hij de spectaculaire effecten van de tapemethode aan den lijve ondervonden, maar terug in Nederland bleek de methode  hier nog volslagen onbekend.

Samen met Gert-Jan Olthoff richtte Alfred het bedrijf FysioTape B.V. in 1998 op, met als doel om deze behandelingsmethode in Europa bekendheid te geven. Na ruim 12 jaar mag worden geconcludeerd dat dit doel ruimschoots is bereikt en het Medical Taping Concept wordt inmiddels in bijna alle Europese landen effectief en succesvol toegepast. De eerste jaren (van 1998 tot 2001) waren erg lastig omdat er veel “ongeloof” onder de therapeuten was, maar door het organiseren van veel (toen nog onder de naam “Kinesio Taping”) cursussen en seminars werden de mensen overtuigd van de werking en de methode heeft zich sindsdien alleen maar uitgebreid. Dit heeft geresulteerd in het “Medical Taping Concept” zoals het nu is.